Jak se starat o plavky

Aby Vám plavky dlouho vydržely, nestačí spolehnout se na kvalitního výrobce. Opravdu žádný nedokáže zázraky. I ten nejdražší a nejspolehlivější výrobce uvádí na svých produktech pokyny, jak se starat o plavky, které je vhodné respektovat.

Po každém použití plavek je propláchněte pod čistou vodou, aby se zbavily působení soli, či chlóru, který vlákna naleptává a narušuje. Usušte je nejlépe ve svislé poloze. Plavky není vhodné sušit v sušičce. Výrobce velice často apeluje, aby se plavky nenechávaly dlouhou dobu vlhké nebo mokré v igelitovém sáčku, ani jiném podobném uzavřeném obalu.

Pokud plavky perete, zvolte ruční praní ve studené (vlažné) vodě, do které byl přidaný jemný prostředek určený pro ruční praní. Poté plavky neždímejte, jen jemně vysušte.

Vyhýbejte se kontaktu s drsnými povrchy, které by mohly látku poškodit. Intenzivní působení slunečních paprsků může způsobit změnu barvy látky a snížení její pružnosti. Koupel v termálních a solných lázních a dlouhý pobyt ve vysokých teplotách (sauna) může poškodit výrobek.

Plavky v žádném případě nežehlete, nepoužívejte bělidla (a čistící prostředky na skvrny na bázi bělidla) a nečistěte chemicky.

Ať už jste si pořídila jednodílné plavky, dvoudílné plavky, tankiny, monokiny, či partnerovi pánské plavky, nebo dětem dětské plavky, dodržovat uvedené zásady se Vám vyplatí a mnohonásobně vrátí.

073 Gabbiano_2097_paz2015 copy lorin-L4104-damske-plavky-tankiny-cerne-modre-1  IMG_5357 IMG_5384lorin-115-plavky-teresa-modre-1 lorin-plavky-555-marianne-1